Wanneer de zon terug begint te schijnen na de kille wintermaanden, lijkt het gek om een ovenschotel klaar te maken. Je kan echter heel lekkere en zomerse schotels maken die bovenal heel makkelijk zijn. Dit recept leert je een fijne pastaschotel met kip te maken, propvol zonnig lekkers!
Gaar de pasta in voldoende gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Gaar de kippenfilets gedurende een kleine 10 minuten. Laat dan uitlekken en afkoelen.
Giet de pasta, eenmaal al dente, af en spoel met koud water om verder garen tegen te gaan. Meng er een scheutje olijfolie onder en laat rusten.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in hapklare stukjes. Doe hetzelfde met de courgette.
Verhit in een hoge pan of stoofpot een flinke scheut olijfolie. Stoof de gesnipperde ui met het teenje look aan op een zacht vuur. Voeg dan de stukjes paprika en courgette met de maïsblokjes toe. Laat even stoven.
Blus de groentjes met de rode wijn. Laat de alcohol even verdampen en breng op smaak met mediterraanse kruiden naar wens. Voeg ook een snuifje chili toe voor wat pit (optioneel). Voeg tot slot de tomatenblokjes toe en laat een kwartiertjes pruttelen.
Scheur ondertussen de gekookte kipfilets in hapklare stukjes.
Haal de tomatensaus van het vuur en werk af met peper, zout en het merendeel van de rucolablaadjes. Meng de pasta en stukjes kip onder de saus.
Stort de pasta in een ruime ovenschaal en bedek met plakjes mozzarella. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) en laat een kwartiertje grillen.
Bestrooi de ovenschotel net voor het opdienen met nog enkele frisse rucolablaadjes. Smakelijk!