VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Spinazie-tagliatelle met rucolapesto en halloumi
Voor lekkere zomerse gerechtjes met heel wat groentjes hoef je het echt niet ver te zoeken. Zo kan je in heel wat supermarkten tagliatelle met spinazie kopen. Twee vliegen in één klap! Aangevuld met smeuïge halloumi, smaakvolle rucolapesto en sappige trostomaatjes heb je snel en efficiënt een zonnige maaltijd voor elkaar.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schik de trostomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met wat peper, zout, oregano en olijfolie. Laat 15 minuutjes bakken op 160°.
  2. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  3. Maak de pesto door de blaadjes rucola en basilicum in een blender te mixen met de pijnboompitjes, knoflook en Parmezaanse kaas. Voeg een flinke scheut olijfolie toe tot de pesto smeuïg is. Werk af met voldoende peper/zout.
  4. Versnijd de halloumi in plakjes en grill net voor het opdienen aan in een grillpan zonder vetstof.
  5. Giet de gegaarde pasta af en laat even uitlekken. Roer er dan de pesto onder en serveer meteen met de halloumi en warme tomaatjes. Smakelijk!