VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Schelvisrug in krokant kervelkorstje met brocollipuree
Bij vis in een korstje denken we meestal aan – nogal banale – fishsticks of – typisch Brits – fish ’n chips. Er zijn echter heel wat andere opties om een krokant stukje vis te serveren. In dit recept gaan we aan de slag met frisse kervel, magere maar smakelijke schelvis en werken we af met een smeuïge broccolipuree.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in gezouten water. Versnijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en voeg deze halverwege toe aan de kokende aardappelen.
  2. Giet, eenmaal gaar, af en stamp fijn. Voeg de olijfolie, melk ende vers gehakte peterselie toe. Plet en meng goed tot een smeuïge puree. Kruid naar wens af met peper/zout en houd warm.
  3. Doe de eiwitten in een diep bord en doe er het citroensap bij. Doe in een tweede diep bord de panko, de verse kervel en wat peper en zout. Meng goed. Haal elk stuk vis eerst door het eiwit, vervolgens door het gekruide broodkruim. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.
  4. Zorg ervoor dat je de stukken vis onmiddellijk kan bakken. Je kan ze frituren of bakken in een pan met voldoende olie en op hoog vuur. Laat kort bakken en behandel met zorg – ze kunnen snel uiteenvallen.
  5. Serveer meteen. Werk eventueel af met een sausje (botersaus, hollandaise, mosterdsaus,…). Smakelijk!