Heerlijk en toch mager eten? Dan is vis de beste keuze. Schelvis heeft een volle en verfijnde smaak die met talloze ingrediƫnten te combineren is. In dit recept kiezen we voor een Aziatische aanpak: met sojascheuten en edamame. Daarnaast is het een low-carbgerecht: geen pasta of rijst.
Laat de schelvishaasjes op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
Snipper de sjalotten en knoflook fijn. Schil en rasp het stukjes gember.
Verhit een scheut arachideolie in een (wok). Fruit de sjalot, knoflook en gember.
Snipper de lente-uien. Voeg toe aan de bruisende olie maar bewaar een deel voor de afwerking. Voeg ook een scheutje sesamolie toe.
Voeg de sojascheuten en edamameboontjes toe. Roerbak slechts enkele minuutjes, de groentjes moeten wat beet bewaren. Breng op smaak met sojasaus en peper.
Bak de stukken vis in hete olie aan. Enkele minuten per kan volstaat.
Snipper het bosje koriander en roer door de gewokte groentjes. Fris op met een beetje vers limoensap. Serveer meteen met de vis, afgewerkt met een kwartje limoen, nog wat koriander en lente-ui. Smakelijk!