VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pigs in a blanket voor Kerstmis
Wereldwijd zijn ‘Pigs in a Blanket’ een geliefkoosde lekkernij op allerlei feestelijke momenten. In sommige landen zijn het mini-woorstenbroodjes, in Groot-Brittannië zijn het eerder stukjes worst of gehakt opgerold met spek. In dit recept wordt het eenvoudige hapje gepimpt om te schitteren tijdens de aperitief op een kerstfeestje!
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de extra fijngesnipperde sjalot in een klontje boter.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en hak fijn.
  3. Hak daarnaast de voorgekookte kastanjes en gedroogde veenbessen in kleine stukjes.
  4. Doe het gehakt in een ruime mengkom. Voeg de gebakken stukjes sjalot, fijngehakte salie, stukjes kastanje en veenbessen toe.
  5. Vul aan met een ei, wat paneermeel en kruid voldoende met peper en zout. Meng goed om en rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  6. Schik twee plakjes gerookt spek in de vorm van een kruis (halveer de plakjes spekjes indien nodig) en leg in het midden een gehaktballetje. Pak in en schik ze in een ovenschaal.
  7. Laat de ‘Pigs in a blanket’ 20 tot 30 minuten bakken op 200°. Serveer met een pittig dipsausje. Smakelijk!
Notities

Leuk aan dit hapje is dat je het perfect één dag op voorhand kan klaarmaken, enkel bakken in de oven doe je net voor het serveren.