VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Pestotoastjes met spinazie
Een makkelijk en lekker hapje komt tijdens allerlei feestelijkheden steeds weer van pas. Dit recept leert je een uiterst eenvoudig en toch bijzonder smaakvol (vegetarisch) toastje te maken waar al je gasten van zullen smullen. Lekker als hapje, amuse, voorgerecht of lunch.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de oven en bak het stokbroodje volgens de instructies op de verpakking. Je kan ook met een vers stokbrood of gewone sneetjes wit brood (in leuke vormpjes gesneden) werken. Vers uit de oven, en dus warm, is echter het lekkerst.
  2. Laat het vers afgebakken broodje even rusten op een rooster.
  3. Verhit een pan zonder vetstof. Rooster de pijnboompitjes. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
  4. Doe in dezelfde (hete) pan een scheutje olijfolie en fruit de fijngehakt sjalot. Voeg de verse spinazie toe en bak kort, de spinazie mag flink slinken maar moet nog voldoende groen zijn. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
  5. Snijd het (warme) broodje in plakjes van ongeveer één centimeter dik. Besmeer met een fijn laagje pesto (overdrijf niet, de pesto gaat snel overheersen).
  6. Schik daar wat warme spinazie op. Gebruik gerust genoeg spinazie. Werk de toastjes af door er telkens enkele pijnboompitjes, een paar stukjes rode ui en een reepje zongedroogde tomaat op te schikken. Serveer dadelijk. Smakelijk!