De beste pastabereidingen blinken uit in eenvoud. Meestal is het een kwestie van simpele ingrediënten te matchen zonder tralala. Kip, spinazie en zure room is zo’n voorbeeld: eenvoudig, makkelijk, snel en absoluut lekker!
Begin met het opwarmen van een ruime hoeveelheid gezouten water om de pasta volgens de instructies op de verpakking al dente te garen.
Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en schroei de kippenblokjes op hoog vuur. Kruid met peper, zout en de gedroogde tijm. Kleuren volstaat, laat ze niet helemaal garen. Haal de stukjes kip uit de pan en houd warm.
Doe in dezelfde pan opnieuw een eetlepel olijfolie en zet op een middelmatig vuur. Fruit de fijngesneden ui en de teentjes look. Voeg, eenmaal glazig, de fijngehakte spinazie toe. Bevochtig met het glas witte wijn en laat even inkoken.
Voeg de zure room aan de spinazie toe. Roer goed en laat rustig inkoken. Voeg ook wat geraspte Parmezaan toe (zo’n 25 gram). Eén of twee eetlepels kookvocht van de pasta (die ondertussen bijna gaar zou moeten zijn) mag je ook toevoegen.
Giet de pasta af en doe er dadelijk de gestoofde spinazie en de voorgebakken kippenblokjes bij. Werk af met peper, zout en een bescheiden snuifje nootmuskaat. Laat nog vijf minuutjes op een zacht vuurtje rusten (met gesloten deksel) zodat de kip helemaal kan garen en alle smaken keurig kunnen mengen.
Serveer met nog wat geraspte Parmezaan. Smakelijk!