De beste vegetarische recepten blinken uit in eenvoud en respect voor de pure smaak van groentes. Wie houdt van kaas en bloemkool zal dan ook dol zijn op deze snelle pasta waar je elke maag mee gevuld krijgt.
Versnijd de bloemkool in roosjes. Breng aan de kook in gezouten water.
Schep de roosjes uit het kookvocht en mix fijn met een blender of staafmixer. Voeg melk en gemalen kaas toe tot je een smeuïge bloemkoolsaus met een lichte kaassmaak hebt. Werk af met peper en zout. Houd warm.
Gaar de pasta in het kookvocht van de bloemkool met het blokje groentebouillon volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de sjalot extra fijn. Fruit in een scheutje olijfolie.
Plet de knoflook en versnijd de champignons in kwartjes. Voeg toe aan de sjalot en bak gaar.
Blus de champignons met een scheutje whisky of cognac. Laat uitkoken. Roer tot slot door de bloemkoolsaus.
Roer de gegaarde pasta door de saus (maak de saus indien nodig wat losser met nog een lepeltje kookvocht). Bestrooi met gerookt paprikapoeder en gesnipperde peterselie. Smakelijk!