Snel, lekker en ontzettend smaakvol dankzij de pittige chorizo-worst. Dat is dit zuiderse recept met slechts een handvol ingrediƫnten kort en bondig omschreven. Perfect om op een drukke weekdag iets klaar te maken dat extra zon laat schijnen. Ook leuk als bijgerecht op een barbecue of snelle lunch.
Breng de parelcouscous aan de kook in gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
Verhit ondertussen een pan met antikleeflaag zonder vetstof. Bak de stukjes chorizo kort aan, net genoeg om ze te bakken en de pan vol smaakvolle olie te hebben.
Schep de plakjes chorizo uit de pan en zet opzij. Bak de stukjes halloumi in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Laat ondertussen de stukjes gegrilde artisjok even uitlekken (maar bewaar nog wat olie) en versnijd in hapklare stukken.
Meng de gegaarde parelcouscous met de plakjes chorizo, de stukjes halloumi en artisjok. Vul aan met wat gedroogde oregano en roer goed om.
Serveer naar smaak warm, lauw of koud – afgewerkt met een handvol verse rucola. Smakelijk!