Wie niet bang is van een exotisch avontuur in de keuken, zal deze noedelssalade van Jamie Oliver zeker en vast waarderen! Zoals je mag verwachten van Aziatische gerechten bevat het gerecht een lekkere waaier aan contrasten: van smeuïge kip, tot gegrilde ananas, verse kruiden en chili.
Doe de noedels samen met de versneden wokgroentjes in een ruime, hittebestendige kop. Overgiet met kokend water, dek af en laat vijf minuten rusten.
Hak ondertussen de knoflook en de helft van de chilipeper erg fijn. Meng met de zeste van de limoenen, teriyakisaus, pindakaas, het sap van de ananasringen en limoensap tot een exotische dressing.
Grill de ananasringen kort langs elke kant in een hete grillpan.
Lepel een derde van de dressing over de stukken kip. Bak een viertal minuten aan langs elke kant tot het vlees net gaar (maar niet taai) is.
Versnijd de gegrilde ananas en stukken kip in hapklare stukken. Snipper met merendeel van de koriander en munt fijn.
Laat de noedels en wokgroentes goed uitlekken. Stort uit in een ruime kom.
Meng de stukken ananas, kip, verse groentjes, sesamolie en sesamzaadjes door de noedels. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Werk de salade af met nog wat verse kruiden en de andere helft van de chilipeper in fijne ringen gesneden. Smakelijk!