VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Luikse pensen met tomatensaus en aardappelen (Jeroen Meus)
Voor smakelijke en oerdegelijke dagelijkse kost moet je bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok slaagt er telkens weer in om met typische en betaalbare ingrediƫnten iets lekkers op tafel te toveren. Zo is dit meesterlijk eenvoudig gerecht perfect op een doordeweekse avond; Luikse pensen met een kruidig tomatensausje en gekookte patatjes. Soms moet dat echt niet meer zijn.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de pensen op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.
  3. Snipper de ui, knoflook, selder en wortelen grof en mix fijn in een blinder. Stoof aan in een scheut olijfolie.
  4. Bind de kruiden (rozemarijn, tijm en laurier) samen tot een kruidentuiltje en voeg toe aan de groentjes.
  5. Roer het tomatenconcentraat door de gestoofde groentjes en laat even meebakken.
  6. Blus met de rode wijn en laat uitkoken.
  7. Voeg de tomatenblokjes en passata toe. Breng op smaak met peper, zout en een snuifje suiker. Dek af en laat rustig pruttelen.
  8. Smelt ondertussen een klontje boter en bak de Luikse pensen op een matig vuur. Draai ze regelmatig om.
  9. Serveer de pensen met enkele gegaarde aardappelen, een flinke lepel tomatensaus en eventueel een handvol waterkers. Smakelijk!
Notities

Indien je voldoende tijd hebt loont het om de tomatensaus lang te laten pruttelen (of zelfs een dag op voorhand klaar te maken). De smaken zullen voller en rijker worden.