VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linguine met scampi en bloemkoolsaus
Een smeuïg gerecht op basis van witte saus is meestal niet erg gezond. Daar bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing voor: bloemkoolsaus! Zo krik je het aantal groentjes op je weekmenu zonder moeite flink op. In dit recept wordt de saus gecombineerd met linguine, frisse erwtjes en scampi. Lekkere, alledaagse en bovenal gezonde kost.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Stoof de gesnipperde sjalot met het teentje knoflook aan in scheutje olijfolie in een ruime kookpot.
  2. Versnijd de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de kookpot. Zet onder met water en voeg het blokje groentebouillon toe.
  3. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar, schep ze daarna uit het kookvocht en doe in een blender.
  4. Voeg een scheut melk en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Mix tot een gladde saus, werk af met voldoende nootmuskaat, peper en zout.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar in het kookvocht waar je net de bloemkool in kookte.
  6. Voeg helemaal op het einde de diepvrieserwtjes toe. Laat slechts kort meekoken zodat ze nog groen en knapperig zijn.
  7. Bak ondertussen de scampi kort langs elke kant aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  8. Giet de pasta af en roer er de bloemkoolsaus door. Werk af met de gebakken scampi, vers gesnipperde peterselie en nog wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!