VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)
In dit zuivere recept kies Pascale Naessens voor een uiterst eenvoudige aanpak. Met een handvol ingrediënten creëert ze een snelle maar pure maaltijd waar je zeker van mag zijn dat het gezonde kost is.
Gerecht
Hoofdgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Vis
Dieet
Gezonde recepten
,
Low-carb
Chef kok
Pascale Naessens
Niveau
Beginner
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
15
minuten
Servings
Prep Time
4
personen
10
minuten
Cook Time
15
minuten
Ingredients
4
zalmfilets
zonder vel
8
pruimtomaten
6
teentjes
knoflook
1
handvol
peterselie
fijngesnipperd
olijfolie
Instructions
Versnijd de tomaten en knoflook in dunne plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Leg er de stukjes knoflook in met wat gesnipperde peterselie.
Schik er de tomatenplakjes op. Laat dan drie minuten bakken.
Roer de groentjes door elkaar en vervolgens opzij zodat er plaats vrij komt om de zalm te bakken.
Bak de zalm anderhalve minuut langs elke kant, zodat de vis vanbinnen nog rauw en smeuïg is.
Bestrooi net voor het opdienen met nog wat peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
Hoewel dit recept inzet op heel pure smaken, kan je de vis extra kruiden met peper en zout.