VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kortgebakken zalm met tomaten (Pascale Naessens)
In dit zuivere recept kies Pascale Naessens voor een uiterst eenvoudige aanpak. Met een handvol ingrediënten creëert ze een snelle maar pure maaltijd waar je zeker van mag zijn dat het gezonde kost is.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Versnijd de tomaten en knoflook in dunne plakjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Leg er de stukjes knoflook in met wat gesnipperde peterselie.
  3. Schik er de tomatenplakjes op. Laat dan drie minuten bakken.
  4. Roer de groentjes door elkaar en vervolgens opzij zodat er plaats vrij komt om de zalm te bakken.
  5. Bak de zalm anderhalve minuut langs elke kant, zodat de vis vanbinnen nog rauw en smeuïg is.
  6. Bestrooi net voor het opdienen met nog wat peterselie. Smakelijk!
Notities

Hoewel dit recept inzet op heel pure smaken, kan je de vis extra kruiden met peper en zout.