VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Kippendijen in rodewijnsaus
Op een donkere, kille dag gaat er niets boven een dampende stoofpot vol smaak. Een echte opknapper! Verbaas jezelf met deze stoofpot die naast supermalse stukken kip, een smaakvolle en krachtige saus garandeert. Niet te missen.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
45uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Kruid de kippendijen royaal met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  2. Versnijd ondertussen de plakken spek in stukjes, de sjalotten in kwartjes en plet de look. Kuis en versnijd tot slot de wortelen, selderstengels en het preiwit in hapklare stukken.
  3. Verhit een ruime stoofpot met een flinke scheut olijfolie. Schroei de kippendijen langs elke kant aan tot ze mooi goudbruin zijn. Werk eventueel in delen.
  4. Haal de geschroeide kippendijen uit de stoofpot en houd even opzij. Verlaag het vuur en bak de stukjes spek in dezelfde pot aan.
  5. Voeg na enkele minuten de stukken sjalot en geplette teentjes look toe. Laat fruiten.
  6. Vul aan met de versneden groentjes (wortel, selder en prei). Laat even bakken en kruid licht met peper en zout.
  7. Bestrooi met bloem, roer om en blus dan met de rode wijn en kippenbouillon. Voeg de kippendijen terug toe. Zorg ervoor dat alles onderstaat, voeg indien nodig meer wijn/bouillon toe.
  8. Voeg de verse kruiden (laurier en tijm) toe. Laat afgedekt 45 minuten pruttelen, of tot de stukken kip heerlijk mals zijn en bijna van het bot vallen.
  9. Werk voor het opdienen naar smaak af met peper/zout en wat gesnipperde peterselie. Lekker met kroketjes en eventueel een frisse salade. Smakelijk!
Notities

Dit stoofpotje wordt, zoals wel vaker het geval, nog beter wanneer je het één dag op voorhand klaarmaakt. Lekker makkelijk wanneer je bezoek ontvangt!