VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)
Pascale Naessens bewijst elke keer weer dat een sobere ingrediëntenlijst echt niet gelijk hoeft te staan aan een sobere maaltijd. Met niet meer dan citroen, tomaatjes en olijven zorgt ze voor heerlijk gezonde kippenbillen. Hadden we ook al verteld dat de oven al het werk doet?
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
1uur
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
1uur
Instructions
  1. Leg de kippenbillen in een ovenschaal. Besprenkel met vers geperst citroensap, sojasaus en een flinke scheut olijfolie.
  2. Wrijf de kippenbillen goed in met de marinade. Je kan ze nu eventueel enkele uren laten rusten.
  3. Versnijd de tomaten in grove stukken en de ui in plakjes.
  4. Voeg de stukken tomaat en ui samen met de olijven toe aan de ovenschaal.
  5. Kruid met peper en nog een snuifje zout (let op, de sojasaus bevat ook al behoorlijk wat zout). Meng alles grondig door elkaar.
  6. Laat minstens één uur (tot anderhalf uur) bakken op 180°. Smakelijk!