VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker – en zeker zo origineels! – klaar.
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een bakpan. Gaar de schnitzel langs beide kanten tot deze mooi goudbruin is geworden.
  2. Haal de schnitzel uit de pan en bestrooi met de gemalen Parmezaanse kaas. Grill de schnitzel gedurende 5 à 10 minuten. De kaas moet mooi gesmolten en net krokant geworden zijn.
  3. Bak ondertussen in dezelfde pan – voeg eventueel nog wat olie toe – de rösti’s tot ze langs beide kanten ook weer goudbruin zijn.
  4. Leg op een klein bordje de gebakken rösti. Leg daar een schijfje komkommer, een schijfje tomaat en tot slot een schijfje courgette op. Besprenkel zacht met wat olijfolie, peper en zout.
  5. Snijd tot slot de gegratineerde schnitzel in reepjes en dresseer twee stukjes op/tegen het torentje van rösti en groentjes. Smakelijk!