VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
Italiaanse maaltijdsoep met linzen
Soep, typische winterkost? Helemaal niet! Deze supersimpele maar ongelooflijk lekkere Italiaanse maaltijdsoep zorgt voor een flinke portie zomer in je keuken. Zoals je mag verwachten van een authentiek Italiaans recept is de ingrediƫntenlijst kort en eenvoudig, maar het resultaat boordevol smaak. Bovendien is dit recept vegetarisch en bijzonder voedzaam. Perfect voor al wie ook iets gezonds op het menu wil zetten zonder aan smaak te moeten inboeten.
Servings Prep Time
2personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
2personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Instructions
  1. Breng de linzen aan de kook in een ruime hoeveelheid licht-gezouten water. Laat een kwartiertje pruttelen op een zacht vuur.
  2. Snipper ondertussen de ui en de teentjes look extra fijn. Hak de basilicumblaadjes grof, de steeltjes fijn.
  3. Stoof de ui aan in een ruime kookpot in een flinke scheut olijfolie. Voeg eenmaal glazig de ui en de basilicum toe (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking).
  4. Laat even meefruiten, let op dat de look niet aanbrandt. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.
  5. Giet de gegaarde linzen af en meng onder de soep. Laat nog 5 Ć  10 minuutjes pruttelen zodat de linzen verder kunnen garen en alle smaken goed mengen. Laat evenwel op dat de linzen niet te ver garen, dan worden ze plat.
  6. Werk de soep naar smaak af met peper en zout. Serveer met nog enkele verse blaadjes basilicum en een weinig geraspte pecorino-kaas. Smakelijk!
Recipe Notes

Een zeker zo lekkere wintervariant: vervang de basilicum door rozemarijn! Daarnaast kan je dit gerecht nog voller maken door in elk bord een gepocheerd eitje te voorzien en er vers brood (ciabatta, bij voorkeur) te serveren.