VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Hasselback-zalm met harissa-groentjes (Jamie Oliver)
Jamie Oliver is dol op harissa: een pittige smaakmaker uit Tunesië met chilipeper. In dit recept combineert hij Noord-Afrikaanse klassiekers als kikkererwten en couscous met een sappige zalmfilet op hasselback-wijze (ingesneden). Lekker, makkelijk en toch indrukwekkend om op tafel te serveren!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Instructions
  1. Dep de zalm droog en maak om de centimeter een insnijding tot bijna tegen het vel.
  2. Rasp de zeste van de citroen op een snijbord. Voeg de ansjovis en de basilicumblaadjes toe (bewaar enkelen voor de afwerking). Voeg wat olie, peper en zout toe. Hak tot een fijne pasta en wrijf het in de zalm.
  3. Doe de steeltjes basilicum, tomaten, de helft van de harissa en wat rode wijnazijn in een blender. Mix fijn en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Stort de tomatensaus uit in een ovenschaal. Roer er de kikkererwten (met het vocht) door.
  5. Schik de zalm op de kikkererwten en strooi de bevroren groentjes er rond. Schuif in de oven (220°) en laat een half uurtje roosteren.
  6. Bestrooi net voor het opdienen met nog wat verse basilicum. Serveer met partjes citroen, couscous (volg de instructies op de verpakking) en yoghurt waar je de rest van de harissa door roerde. Smakelijk!