VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Hammetje met mosterdsaus
Wil je wel eens genieten van een botermals stukjes vlees waar bijna geen werk meer aan is? Dan is een voorgegaard hammetje op been een perfecte keuze. Opwarmen en klaar! De tijd die je daarmee uitspaart kan je dan investeren in een verfijnd mosterdsausje.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Warm de hammetjes in de (microgolf)oven volgens de instructies op de verpakking.
  2. Smelt een klontje boter in een steelpan. Fruit de gesnipperde sjalot met de geperste knoflook, tijm en laurier;
  3. Blus met de witte wijn en laat goed inkoken. Voeg daarna de bouillon toe en laat verder reduceren.
  4. Zeef de saus. Doe ze terug in het steelpannetje en breng opnieuw aan de kook/
  5. Voeg de room toe en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  6. Werk de saus af met mosterd, peper en zout. Serveer met de warme hammetjes, een knapperige salade en frietjes of kroketjes. Smakelijk!