Een vispannetje past altijd op het menu! Deze klassieker past bij elk seizoen en laat voldoende ruimte om naar smaak te variëren. Of het een gezond recept is, hangt dus af van de keuzes die je maakt. Mag het écht gezond zijn? Dan moet je deze versie van Sandra Bekkari zeker geprobeerd hebben.
Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes selder en venkel met het laurierblaadje en takje tijm toe. Roerbak tot alle groentjes gaar zijn, kruid af met peper en zout.
Mix de gegaarde stukjes bloemkool in een blender met een scheutje rijstdrink en een beetje olijfolie tot een smeuïge witte saus. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng er tot de slot de helft van de gemalen kaas onder.
Lepel de groentjes op de bodem van een ovenschaal. Leg er de stukken vis op, kruid met peper/zout/tijm en overgiet met de bloemkoolsaus.
Verdeel de rest van de gemalen kaas over de ovenschotel en laat een kwartiertje gratineren in een voorverwarmde oven (200°, grillstand) tot het vispannetje een mooi goudbruin korstje heeft. Smakelijk!