VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt – dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt – gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
45minuten
Servings Prep Time
6personen 15minuten
Cook Time
45minuten
Instructions
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Versnijd desgewenst in fijnere, hapklare stukjes en kruid met peper/zout.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Schroei de stukjes kalkoenvlees kort maar krachtig aan (werk eventueel in delen).
  3. Plet enkele korianderbolletjes en kruid er het vlees naar wens mee.
  4. Overgiet met de bouillon en laat een kwartiertje pruttelen op een zacht vuur.
  5. Halveer ondertussen de preiwitten en snijd in fijne halve maantjes.
  6. Voeg na het kwartier pruttelen de stukjes prei met de kokosmelk toe. Roer goed om en laat 20 minuten zachtjes verder garen.
  7. Zet het stoofpotje koud weg voor de dag nadien, of werk meteen af.
  8. Voeg de bamboescheuten toe en laat ze even mee warmen. Bind de saus eventueel met sausbinder en werk af met peper, zout en gesnipperde peterselie. Serveer met rijst. Smakelijk!