VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Croque Italienne
Op een klassieke croque monsieur bestaan heel wat smakelijke en originele variaties. Deze variant met mozzarella, groene pesto en gerookte zalm is wat fijner en minstens zo lekker!
Servings Prep Time
4croques 10minuten
Cook Time
5minuten
Servings Prep Time
4croques 10minuten
Cook Time
5minuten
Ingredients
Instructions
  1. Besmeer de sneetjes toastbrood langs alle kanten met boter. Bestrijk vervolgens de helft van de sneetjes met ongeveer één eetlepel groene pesto. Gebruik niet te veel, de pesto smaakt erg dominant.
  2. Leg op elk sneetje besmeerd met pesto een plakje gerookte zalm. Gebruik indien nodig een beetje meer om de volledige snede te bedekken.
  3. Snijd de mozzarella in schijfjes. Verdeel over de croques. Kruid met wat zwarte peper en werk af door er een andere snede toastbrood (besmeerd met boter) op te leggen.
  4. Grill of bak de croques tot de kaas begint te smelten en het brood langs beide kanten goud-bruin en krokant is geworden. Serveer dadelijk, bij voorkeur met een fris slaatje. Smakelijk!
Recipe Notes

Je kan de gerookte zalm ook vervangen door rauwe ham (Serrano, Parma, Ganda,…). Anders, maar ook weer zeker zo lekker!