VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Boomstammetjes met wintergroenten
Fanaten van seizoensgroenten zullen smikkelen van dit alledaags recept. Door met groentjes te werken die in seizoen zijn, werk je gegarandeerd met kwaliteitsproducten en is het makkelijker budgetteren. Een eenvoudig boomstammetje en een lekje mosterd is alles wat je nog nodig hebt voor dit snelle recept.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Haal de boomstammetjes uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in grove, hapklare stukjes.
  3. Schil de wortelen en versnijd in schijfjes.
  4. Kuis de spruitjes: snijd de onderkant af en verwijder – indien nodig – de buitenste blaadjes.
  5. Breng een royale portie gezouten water aan de kook. Blancheer de wortelschijfjes, aardappel- en knolselderblokjes gedurende enkele minuten.
  6. Voeg de spruitjes toe en laat nog heel even pruttelen (de groentjes hoeven niet gaar te zijn, ze mogen nog best wat beet hebben).
  7. Giet de groentjes af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken.
  8. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de groentjes aan op een matig vuur. Schud regelmatig op.
  9. Bak tegelijkertijd de boomstammetjes rondom aan in een andere pan met een klontje boter. Draai regelmatig om totdat ze rondom aangebakken en vanbinnen gaar zijn.
  10. Werk de groentjes af met peper, zout en vers gesnipperde peterselie.
  11. Serveer de opgebakken wintergroentjes met de boomstammetjes en, desgewenst, een lepeltje graanmosterd. Smakelijk!