Een lekkere doordeweeks maaltijd klaarmaken die toch een beetje origineel is? Daarvoor moet je bij Colruyt zijn! De smeuïge speculaassaus maakt dit simpele gerechtje net tot dat ietsje meer. Heerlijk!
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen en kruid met peper en zout.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke delen en breng aan de kook in voldoende gezouten water. Laat zo’n 20 minuutjes garen.
Kook ondertussen de boontjes kort in lichtgezouten water. Voor verse boontjes volstaat en minuut of 4, diepgevroren boontjes laat je een kleine 10 minuten koken. Giet af.
Smelt een flinke klont boter in een braadpan. Bak de biefstukken langs elke kant aan. Voeg dan de stukken sjalot toe en laat nog even bakken op zacht vuur tot het vlees naar wens is.
Haal de biefstukken uit de pan en houd warm.
Giet de rode wijn en vleesbouillon in de pan. Roer aanbaksels los en breng aan de kook.
Verkruimel de speculaas in de pan tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout, voeg eventueel nog wat water toe.
Bak net voor het opdienen de voorgegaarde boontjes nog even op in een klontje boter met het gedroogde vlees (in fijne reepjes gesneden). Kruid met peper en zout.
Serveer de malse biefstukken met enkele gekookte aardappelen, wat boontjes en een flinke schep saus. Lekker met rode wijn of donker bier. Smakelijk!