VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Aubergine-rolletjes met mozzarella
De lekkerste hapjes zijn vaak de meest eenvoudige. Zo kan je immers de zuivere, pure smaken van je ingrediënten het beste laten schitteren. Dit snelle hapje dat je zowel in de pan, oven of op de barbecue kan bereiden is daar een uitstekend voorbeeld van: dunne plakjes aubergine opgerold met wat mozzarella en gremolata. Een topper als amuse, tapa of bijgerecht!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
10minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Instructions
  1. Versnijd de aubergines in dunne plakken (gebruik bij voorkeur een mandoline).
  2. Besprenkel de plakjes aubergine met olijfolie, peper en zout.
  3. Gril of bak de plakjes aubergine even in een (grill)pan, op de barbecue of in de oven tot ze lichtjes kleuren.
  4. Versnijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  5. Rasp wat zeste van de citroen en plet het teentje knoflook.
  6. Meng de zeste en knoflook samen met een handvol fijngehakte peterselie, een snuifje chili, een royale scheut olijfolie, een weinig zout en nog wat citroensap tot een frisse, kruidige, gremolata.
  7. Schik op elk plakje aubergine een plakje mozzarella. Lepel daar wat gremolata op. Rol goed op en houd samen met een prikker.
  8. Laat de rolletjes nog heel even bakken of grillen (bij voorkeur op de barbecue) net voor je ze opdient zodat de kaas nét gesmolten is. Smakelijk!