VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit een scheut arachideolie in een ruime/hoge pan of stoofpot.
  2. Fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje look en fijngehakte pepertje (verwijder de zaadjes indien het niet te pikant mag zijn).
  3. Voeg de pompoenblokjes toe en bak even aan.
  4. Verlaag het vuur en overgiet met de kokosmelk. Kruimel er de blokjes groentebouillon over en laat op een zacht vuur 20 minuutjes pruttelen.
  5. Voeg net voor het opdienen de kikkererwten toe (ze hoeven slechts te warmen). Controleer of extra peper/zout nodig is.
  6. Bestrooid met wat korianderblaadjes en serveer meteen – eventueel met rijst, noedels of naanbrood. Smakelijk!
Notities

Laat dit stoofpotje niet te lang pruttelen, dan smelten de pompoenblokjes.