VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (9 votes cast)
Varkenswangen in slowcooker
Koken met een slowcooker zorgt, door de trage garing, voor botermalse bereidingen. Het loont dan ook de moeite om uitgelezen ingrediƫnten op deze manier te bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van varkenswangetjes? Heerlijk mals en smaakvol vlees dat nog beter wordt als je het bereid in een slowcooker.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
8uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
8uur
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Laat de varkenswangen op kamertemperatuur komen. Kruid royaal met peper en zout. Je kan ze eventueel ook in hapklare bokjes snijden.
  2. Verhit een braadpan. Bak de stukjes spek aan en fruit de ui.
  3. Voeg de fijne stukjes wortel en selder toe. Laat even aanbakken.
  4. Schep de pan leeg in de slowcooker. Schik er de varkenswagen op.
  5. Blus de hete pan met het bier. Voeg de stroop toe en roer alle aanbaksels los. Overgiet er de varkenswangen mee.
  6. Doe de laurier en rozemarijn bij de varkenswangen en leg er de twee boterhammen, besmeerd met mosterd bovenop.
  7. Laat 8 uur garen op de trage stand (of 6 uur op de snelle stand). Roer halverwege de boterhammen voorzichtig onder de saus.
  8. Serveer naar wens met frietjes of kroketjes en een frisse salade. Smakelijk!
Notities

Weet je niet goed welk bier gebruiken? Een krachtig blond bier zorgt voor een fijner en kruidiger resultaat, bruin bier is zoeter en smaakvoller.