VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.4/5 (12 votes cast)
Smeuïge cake van blauwe bessen (Pascale Naessens)
Pascale Naessens beschouwt de smeuïge cake uit dit recept als haar lievelingscake. Niet alleen is dit recept heel wat gezonder dan de traditionele aanpak, je kan de blauwe bessen makkelijk vervangen door appel, aardbei, framboos,…
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Smelt de boter.
  2. Meng amandelmeel, kokosbloesemsuiker, eieren en yoghurt door de gesmolten boter.
  3. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  4. Stort het beslag uit in een ingevette bakvorm. Tip: Pascale werkt graag met een vel bakpapier in een ovenschaal, zo blijft de cake niet kleven en het ziet er mooi uit.
  5. Laat de cake 20 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°).
  6. Laat afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen. Smakelijk!
Recipe Notes

Dit recept bevat kokosbloesemsuiker, een ingrediënt dat een lekkere karamelsmaak aan de cake geeft. Het is bovendien een ongeraffineerde suiker, en daardoor iets gezonder.