VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Schelvis met geplette aardappel en gestoofde prei (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is in Vlaanderen beroemd geworden met recepten die je écht als dagelijkse kost kan omschrijven. Geen ellenlange lijst ingrediënten of ingewikkelde bereidingen, gewone kost die toch verrassend en bovenal lekker is. Liefhebbers van een stukje vis zullen dan ook genieten van dit snelle recept met prei, geplette patatjes en friszure accenten.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
  2. Kuis ondertussen de preistengels en versnijd in grove stukken.
  3. Smelt een beetje boter in een ruime pan. Voeg ook een scheutje water toe. Stoof de prei aan, breng op smaak met enkele takjes tijm, een paar blaadjes laurier, peper en zout.
  4. Dek de prei af en laat op een rustig vuur verder garen.
  5. Kruid de stukken schelvis met peper en zout.
  6. Verhit een andere pan. Smelt een klontje boter met een scheut arachideolie. Bak de vis op de velkant aan.
  7. Giet ondertussen de gegaarde aardappelen aan en plet met een vork. Er mogen gerust nog grote stukken inzitten.
  8. Roer de karnemelk met een klontje boter door de aardappelen. Houd warm.
  9. Draai de stukken vis om en laat nog heel even bakken op de andere kant.
  10. Haal de takjes tijm en blaadjes laurier uit de pan met gestoofde prei en laat zonder deksel nog heel even glaceren.
  11. Haal de stukken vis voorzichtig uit de pan. Smelt een vers klontje boter en voeg de kappertjes toe. Laat even bakken en kruid met peper en zout.
  12. Serveer de geplette aardappelen met de gestoofde prei en een stukje vis. Werk af met een lepeltje kappertjes in gebruinde boter. Smakelijk!