VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
Reebil met bruine uien-wortelsaus
Wanneer je het voorrecht hebt om met een geweldig verfijnd stukje vlees als reebil aan de slag te gaan, moet je vooral onthouden dat eenvoud siert. Dergelijk elegant vlees heeft immers niet veel nodig, een flink sausje met smaakvolle groentjes en kroketjes zijn meer dan voldoende om geweldige zondagskost te serveren.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een ruime hoeveelheid boter in een hoge pan. Kruid ondertussen het vlees royaal met peper en zout. Let er ook op dat het op kamertemperatuur is.
  2. Schroei het vlees rondom. Doe het dan in een braadslede met wat van het bakvet. Schuif het in een voorverwarmde oven (100 à 120°) en laat zo’n 20 minuutjes rustig warmen.
  3. Doe wat verse boter in de pan en stoof de stukken ui aan. Voeg, eenmaal glazig, de wortelschijven toe.
  4. Kruid licht met peper, zout en voeg de takjes tijm toe. Blus met het bier en laat inkoken.
  5. Voeg, eenmaal de alcohol verdampt is en het bier begint in te koken, bruine fond naar wens en smaak toe. Leng indien nodig aan met water. Werk, eenmaal de dikte en de hoeveelheid naar wens is, af met voldoende peper en zout.
  6. Controleer of het vlees voldoende gegaard is (ree eet je rosé, stel de oven en baktijd dus goed af op het stuk vlees dat je klaarmaakt).
  7. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer dadelijk met een flinke schep bruine saus en kroketjes of frietjes. Serveer eventueel met wat rauwkost (veldsla, tuinkers, witloof met mayonaise,…). Lekker met een glaasje rode wijn of een donker biertje. Smakelijk!