VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rabarber-appelmoes
Aan een oerklassieke appelmoes hoef je niet veel te prutsen, lekker en eenvoudig. Anderzijds kan je door toevoeging van een andere fruitsoort bijzonder lekkere varianten maken, vooral rabarber is een geweldige extra in appelmoes.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Hak in middelmatige stukken.
  2. Ontdoe de rabarberstengels van de uiteindes en de schil. Dat gaat het beste met een simpel aardappelmesje: neem wat van de schil aan het uiteinde van de stengel tussen duim en lemet en trek de schil er simpelweg af. Hak ook de rabarber in middelmatige stukken.
  3. Doe de stukken appel en rabarber in een kookpot en voeg eventueel een scheutje water toe. Breng aan de kook met gesloten deksel en laat een kwartier pruttelen op een zacht vuur.
  4. Laat vervolgens nog een kwartier stoven zonder deksel. Indien je een dikkere, stevigere moes wil, kan je naar wens langer laten stoven zonder deksel. Werk naar smaak af met een beetje suiker. Smakelijk!