VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pompoensoep
De dagen worden korter, bladeren dwarrelen naar beneden en kille plensbuien; dat kan alleen maar het begin van de herfst zijn. Passende seizoensgerechten, zoals pompoensoep, mogen dan uiteraard niet ontbreken.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
45minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
45minuten
Ingredients
Instructions
  1. Indien je met een verse pompoen werkt: voorzie voldoende tijd voor het versnijden. Snijd de pompoen in partjes en verwijder de zaden en strengen. Verwijder de schil en versnijd het vruchtvlees in grove brokken. Snijd ook de twee uien in grove stukken.
  2. Breng de stukken pompoen en ui aan de kook in het water met het bouillonblokje. Laat een half uur pruttelen op een middelmatig vuur.
  3. Meng de soep met een mixer. Mocht de soep te dik zijn, kan je water (of bouillon) toevoegen. Zeven hoeft normaliter niet.
  4. Laat de gemixte soep nog even inkoken en breng op smaak met een klontje boter, peper, zout en wat nootmuskaat.
  5. Dien op in diepe borden met, desgewenst, een beetje room en enkele takjes verse bieslook. Smakelijk!
Recipe Notes

Wil je echt origineel serveren? Snijd je pompoen dan niet in stukken maar hol hem uit en serveer daar de soep in. Een absolute topper voor een Halloweenfeestje! Mocht je wat meer garnituur wensen kan je er krokante spekjes of broodkorstjes bij serveren.