VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pilav met kip en champignons
Voor wie verwonderd naar het woordje ‘pilav’ staarde: dat is een oosters rijstgerecht waarbij de rijst eerst gefruit wordt in olie. Daarna wordt de rijst gebakken in bouillon. Het resultaat is veel meer smaak en het is absoluut niet moeilijk (denk aan een Spaanse paella). In dit snelle en makkelijke gerecht gaan we aan de slag met kip, champignons en kikkererwten.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Sniper de sjalot, knoflook en selder fijn. Stoof aan in een ruime, hoge pan in een scheut olijfolie.
  2. Versnijd de champignons in plakjes en voeg toe. Laat voldoende aanbakken, voeg indien nog een scheutje olijfolie toe.
  3. Voeg de kippenblokjes toe en laat goudbruin aanbakken. Kruid alles met wat peper en zout, gevolgd door ras-el-hanout en chili.
  4. Voeg de kikkererwten en de rijst toe. Roer goed om en laat de rijst enkele minuten mee aanbakken.
  5. Blus met een gulle scheut witte wijn. Laat uitkoken, roer regelmatig.
  6. Zet onder met kippenbouillon en laat zachtjes verder garen, tot de rijst alle bouillon geabsorbeerd heeft. Voeg indien nog wat kippenbouillon toe.
  7. Roer de pilav los met een klontje boter en kruid naar smaak af. Serveer met vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!