VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 4.3/
5
(3 votes cast)
Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.
Gerecht
Hoofdgerecht
,
Saus
,
Wokgerechten
Keuken
Aziatisch
,
Oosters
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 6 euro
Vlees/vis/veg
Rund
,
Vlees
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediƫnten
400
gram
mager rundsvlees
1
sjalot
fijngesnipperd
2
teentjes
knoflook
fijngesnipperd
1
chilipeper
fijngesnipperd
2
cm
gember
1
koffielepel
rode curry
2
tomaten
200
ml
rundsfond
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
honing
1
bosje
koriander
1
citroen
2
eetlepels
sesamzaadjes
arachideolie
peper en zout
Instructies
Versnijd het rundsvlees in reepjes. Kruid met peper en zout.
Verhit een ruime pan of wok. Schroei de runderreepjes heel kort aan, kleuren volstaat.
Lepel het vlees uit de pan en houd opzij.
Verlaag het vuur en fruit de fijngehakte sjalot, knoflook en chilipeper in dezelfde pan. Voeg eventueel een vers scheutje olie toe.
Schil het stukje gember en rasp fijn. Voeg toe en roer er aansluitend de rode curry door.
Versnijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de rundsfond en sojasaus toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en roer alle aanbaksels goed los.
Roer de honing door het pruttelende sausje. Laat indikken tot een stroperige saus.
Werk de saus af met gesnipperde koriander en enkele druppels vers citroensap.
Haal de saus van het vuur en roer er de stukjes vlees terug door. Dek af en laat nog even rusten zodat het vlees terug kan warmen.
Bestrooi voor het opdienen met nog wat koriander en sesamzaadjes. Lekker met rijst of noedels en gestoomde groentjes. Smakelijk!