VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (7 votes cast)
Mousse van advocaat
In volle voorbereiding voor een feestelijk moment (Kerstmis, Pasen, verjaardag,…) en nog geen origineel dessert gevonden waar je weinig werk aan hebt? Zoek niet langer, met dit stevig afsluitertje gaat geen enkele gast van tafel!
Porties Prep Tijd
12glaasjes 20minuten
Porties Prep Tijd
12glaasjes 20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het blaadje gelatine weken in koud water.
  2. Smelt de witte chocolade (au-bain-marie of in de microgolfoven).
  3. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop daarnaast de eidooiers, samen met de suikers, op tot een smeuïge massa.
  4. Meng de advocaat en mascarpone onder de eidooiers.
  5. Knijp het blaadje gelatine goed uit en roer onder de warme, gesmolten chocolade.
  6. Klop de room half op en roer samen met de witte chocolade onder de eidooiers met advocaat en mascarpone.
  7. Lepel het opgeklopte eiwit voorzichtig (zo blijft het luchtig) onder de mousse.
  8. Verdeel de mousse over feestelijke glaasjes en werk af door er telkens een half boudoirkoekje in te steken. Smakelijk!