VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Mosselen met verse frietjes
Tijdens zwoele zomerdagen is er geen gerecht dat beter past dan overheerlijke mosselen met verse frietjes!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 30minuten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd in lange reepjes (frietjes).
  2. Verhit je friteuse tot 140° en bak de frietjes een eerste keer, zonder ze te laten kleuren. Laat uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
  3. Spoel ondertussen de mosselen. Snijd ook de groentjes in grove stukken.
  4. Stort de mosselen met de groentjes in een ruime kookpot. Kruid met wat peper en breng aan de kook met gesloten deksel. Verhit daarnaast de friteuse tot 180°.
  5. Schud de mosselen terwijl ze beginnen te garen nu en dan op. Ze zijn klaar eenmaal alle schelpen geopend zijn. Bak ondertussen de frietjes af tot ze mooi goud-bruin geworden zijn.
  6. Serveer de frietjes met mayonaise en/of de mosselen met wat mosselsaus. Heerlijk met een frisse pint of een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Notities

Let er zeker op dat je de mosselen niet te ver laat garen, dan worden ze taai.