VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Meloenhapjes van rauwe ham
Wanneer de lente weer in het land is, komt ook die typische klassieker weer op tafel: meloen met rauwe ham. Een lekker voorgerechtje in alle eenvoud. Met dit recept maak je er echter een verrassend hapje van, met behulp van een scheutje Marsala (Italiaanse kruidige wijn) en munt. Heerlijk eenvoudig!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Passieve Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Passieve Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Versnijd de meloen in hapklare, niet al te kleine blokjes.
  2. Doe de stukjes meloen in een kom en giet er wat Marsala over. Meng goed en laat een paar minuutjes marineren.
  3. Halveer ondertussen de plakjes rauwe ham in de lengte.
  4. Dep de stukjes meloen wat droger met keukenpapier vooraleer je ze in de ham wikkelt.
  5. Leg twee plakjes ham op elkaar zodat ze een kruis vormen. Leg in het midden een stukje gemarineerde meloen en plooi dicht. Druk zachtjes aan zodat het een mooi hapje wordt.
  6. Prik blaadjes munt op prikkers en duw ze in de meloenhapjes. Serveer meteen of bewaar op een koele plek tot het geschikte moment. Smakelijk!