VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Linzenstoofpotje met groene asperges en kikkererwten
Hoewel linzen niet erg populair zijn, kan je er onwaarschijnlijk lekkere stoofpotjes mee maken. Daarnaast zijn linzen erg voedzaam en laten ze, zoals dit recept bewijst, zich makkelijk combineren met allerlei andere voedzame groentjes.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm een ruime kookpot en stoof de spekreepjes zonder vetstof aan. Voeg de gesnipperde ui (en indien nodig; wat boter) toe en laat nog even fruiten.
  2. Voeg de stukjes wortel toe en laat even bakken. Doe er dan de linzen bij en blus onmiddellijk met de groentebouillon tot alles net onder staat.
  3. Dek af en laat een kwartiertje pruttelen. Roer nu en dan. Controleer tijdens het garen of er steeds voldoende vocht in de pot is. Voeg indien nodig extra groentebouillon of water toe.
  4. Verwijder de onderste, harde stukjes van de asperges. Snijd in hapklare stukjes van 2 Ć  3 centimeter lang. Laat ook de kikkererwten uitlekken.
  5. Voeg, na een kwartiertje pruttelen, de kikkererwten en stukjes groene asperge toe. Roer voorzichtig om en laat nog een tiental minuten afgedekt garen. Voeg, opnieuw, indien nodig extra vocht toe.
  6. Controleer of de linzen voldoende gegaard zijn. Te loperig? Laat nog even garen zonder deksel.
  7. Werk het stoofpotje af met voldoende peper en zout. Bestrooi tot slot met wat versgehakte peterselie en dien dadelijk op. Smakelijk!