VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.9/5 (9 votes cast)
Limoncello
Op een warme dag gaat er niets boven een ijskoud glaasje limoncello als digestiefje. Deze beroemde citroenlikeur wordt in Italiƫ meestal zelf bereid. Traditioneel worden citroenen uit de omgeving van Sorrento gebruikt, maar ook hier bij ons kan je dit fris-zoete drankje makkelijk zelf bereiden. Elk Italiaans gezin zweert bij hun familierecept, hieronder vind je dan ook een prima basisrecept.
Porties Prep Tijd
2liter 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten enkeledagen
Porties Prep Tijd
2liter 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten enkeledagen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Spoel de citroenen en schil ze zorgvuldig. Hij meer witte velletjes, hoe bitterder je limoncello wordt. Gebruik liever geen dunschiller, zo gaat er te veel vocht uit de schillen verloren.
  2. Doe de citroenschillen samen met de alcohol in een ruime fles of bokaal die je goed kan afsluiten. Laat twee tot drie weken rusten op een donker, koele plek.
  3. Breng water aan de kook en los er de suiker in op. Laat daarna weer helemaal afkoelen.
  4. Meng het suikerwater met de op smaak gebrachte alcohol. Zeef het geheel.
  5. Giet de limoncello in gesteriliseerde fles(sen) en sluit goed af. Laat wederom enkele dagen rusten op een donkere, koele plek.
  6. Bewaar en serveer limoncello ijskoud. Door het hoge alcoholpercentage kan je het drankje gerust in de diepvriezer bewaren.
Notities

Zoals gezegd in de inleiding bestaan der talloze recepten, al zitten de verschillen hoofdzakelijk in de verhoudingen. Zo zorgt meer suiker voor een hoger alcoholpercentage. Daarnaast wordt pure alcohol ook wel eens vervangen door wodka, jenever of grappa.