Aan de geur van een gebraden kip kan niemand weerstaan! Veel meer dan de typische kippenkruiden heb je daar niet voor nodig. Als je echter graag eens wil variëren is dit recept ideaal. De Kroatische keuken is niet echt bekend in West-Europa, terwijl ze een heerlijke smeltkroes biedt van Mediterrane smaken. De kruidenmengeling in dit eenvoudige recept zal je duimen en vingers doen aflikken (en kan zeker naast de klassieke kippenkruidenmix staan)!
Maak de kruidenmengeling voor de kip door de teentjes knoflook te persen en te mengen met de olijfolie en kruiden (paprikapoeder, oregano, tijm, rozemarijn en komijn).
Werk de kruidenolie af met voldoende peper en zout. Fris tot slot op met een flinke scheut vers geperst citroensap.
Doe de kip in een ruime ovenschaal. Overgiet met de kruidenolie en wrijf grondig in met je handen. Vergeet de binnenkant niet.
Zet de kip in een voorverwarmde oven (160°) en laat minstens 1 uur braden, afhankelijk van het gewicht van de kip (reken op 1 uur voor 1 kg kip).
Halveer ondertussen de tomaten en versnijd de rode ui in partjes. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout.
Schik de tomaten en rode ui rond de kip halverwege de baktijd van de kip. Laat mee garen.
Snipper de peterselie fijn en bestrooi er de kip mee net voor het opdienen. Serveer met een paar partjes citroen. Lekker met pasta, brood of gewoon zo. Smakelijk!