Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)
Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.
Meng de kippenkruiden met enkele eetlepels olijfolie. Wrijf er de kip grondig mee in.
Doe de kip in een ovenschaal en laat 60 tot 90 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
Wrijf ondertussen de krieltjes schoon en snijd in 2 of 4 stukken. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat.
Versnijd de paprika, raap, zoete aardappel, wortelen en courgette in stukken van zo’n 2 centimeter. Voeg toe aan de krieltjes.
Hak de knoflook fijn en versnijd de rode ui in partjes. Meng samen met de blaadjes rozemarijn, kruidenmix, enkele eetlepels olijfolie, peper en zout door de groentjes.
Laat de groentjes 35 à 45 minuten meebakken met de kip in de oven.
Versnijd ondertussen de peultjes in stukken van 2 tot 3 centimeter en voeg ze pas de laatste 10-15 minuten van de baktijd toe aan de groentjes.
Versnijd de kip in delen en schik op de gebakken groentjes. Smakelijk!