VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Kervelsoep
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z’n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het klontje boter smelten in een ruime kookpot en fruit de ui tot deze glazig is geworden.
  2. Voeg de verse kervel toe en laat eventjes stoven op een matig vuurtje.
  3. Giet de bouillon bij de kervel en breng aan de kook. Laat een half uurtje sudderen.
  4. Mix de soep grondig. Werk enkel nog af met peper en/of zout naar wens. Zo eenvoudig kan het zijn, smakelijk!