VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng 3 dl water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de stukken vis toe, haal van het vuur en laat 10 minuten rusten.
  2. Snipper ondertussen de prei, selder en courgette in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Versnijd de champignons in de helft of in vier.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Bak de groentjes gedurende een tiental minuten aan. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de stukken vis voorzichtig uit de bouillon en houd warm.
  5. Breng de bouillon terug aan de kook. Voeg room, kerriepoeder, peper en zout toe. Laat een vijftal minuten inkoken op een hoog vuur.
  6. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Giet af en meng door de saus en groentjes.
  7. Schep elk bord vol met pasta, schik er een stukje vis op en bestrooi met gesnipperde peterselie. Smakelijk!