‘Bockwurst’ doet je ongetwijfeld onmiddellijk denken aan Duitsland en Duitse kost. Voor velen gaat dat laatste niet verder dan bier (veel bier) en worst (veel worsten). Nochtans is de Duitse keuken meer dan dat en kan je er best verfijnde gerechten vinden die stevig en smakelijk zijn. Dit simpel groentepannetje, op smaak gebracht met kruidenboter, past wonderwel bij zo’n eenvoudige maar lekkere bockwurst of knakworst!
Schil de aardappelen en snijd ze in hapklare blokjes. Verwarm ondertussen een ruime hoeveelheid water met de rundsbouillon.
Gaar de stukjes aardappelen kort in de kokende bouillon. Ze hoeven nog niet compleet gaar zijn, een handvol minuten volstaat. Haal ze tijdig van het vuur, giet af en laat uitlekken/afkoelen.
Verhit ondertussen een beetje boter in een ruime pan en fruit de fijngesneden sjalot. Voeg de paprikaringen toe en laat op een middelmatig vuur even stoven. Voeg na enkele minuten de kwartjes champignon toe en laat verder stoven.
Doe de voorgegaarde stukjes aardappel bij de groentjes zodat ze nog even kunnen meebakken. Voeg de kruidenboter toe en roer rustig om zodat alle groenten de smaken kunnen opnemen.
Verhit ondertussen een andere pan met voldoende boter. Bak de bockwursten op een middelmatig vuur tot ze mooi gebruind zijn. Laat ze niet te hard bakken, dan springen ze open.
Werk, eenmaal de worsten klaar, het groentestoofpotje af. Bestrooi met vers gehakte peterselie en de fijngesneden lente-uien. Voeg de kruidenazijn toe, gebruik gerust meer indien je van een frisse toets houdt. Kruid tot slot naar wens verder af met peper en/of zout. Smakelijk!