De typische slaatjes van bij je slager of uit de supermarkt beu? Dan biedt deze knapperige herfstsalade een uitweg: met stukjes gerookt spek en pompoen maak je heerlijk smeersel. Prima bij een verse boterham of een knapperig stokbroodje.
Bak de gerookte spekblokjes (snijd ze indien nodig extra fijn) knapperig in een antikleefpan (vetstof is niet nodig). Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
Versnijd de butternutpompoen brunoise (fijne stukjes) en de sjalot extra fijn.
Snipper de kruiden fijn.
Doe de gebakken stukjes spek, pompoenblokjes, stukjes sjalot en gesnipperde kruiden in een mengkom.
Voeg mayonaise, yoghurt en honing toe. Kruid met een weinig peper en zout. Roer goed door elkaar.
Werk de salade naar smaak af met extra kruiden, yoghurt, mayonaise,… Heerlijk op een knapperig stuk brood. Smakelijk!