VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Gevulde eieren (Nigella Lawson)
Ooit was dit eenvoudige hapje verplichte kost op allerlei feestelijkheden. Dat is misschien een beetje jammer, het blijft een lekker, feestelijk en makkelijk te bereiden recept. De Britse tv-kok Nigella Lawson vertelt je in dit recept wat haar aanpak is.
Porties Prep Tijd
18stuks 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
18stuks 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg dan de eieren één voor één toe en laat nog een minuut flink doorkoken.
  2. Haal van het vuur en laat 12 minuten rusten in het hete water.
  3. Vul een kom met koud water (voeg eventueel enkele ijsblokjes toe) en laat de eieren na de gaartijd meteen schrikken. Laat een kwartier rusten.
  4. Pel de eieren voorzichtig en zorgvuldig.
  5. Halveer de gepelde eieren en lepel het eigeel er netjes uit. Doe in een mengkom en schik de 18 mooiste helften eiwit op een serveerschaal.
  6. Roer de mayonaise en mosterd met het zeezout, een snuif paprikapoeder en enkele druppels Tabasco door het eigeel. Prak fijn met een vork en mix daarna extra fijn in een blender of met een staafmixer.
  7. Maak het mengsel losser met een beetje water en breng verder op smaak naar wens (mosterd, Tabasco, zout,…).
  8. Lepel het eigeel zorgvuldig in de helften eiwit (of gebruik een spuitzak). Werk af met nog wat paprikapoeder en de gesnipperde bieslook. Smakelijk!