Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.
Haal de zalm tijdig uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen en de fijne smaken beter te proeven zijn.
Hak de chilipeper fijn voor de dressing (verwijder de zaadjes indien je liever geen al te pikante dressing wenst).
Meng de fijngehakte chili met suiker, de zeste van twee limoenen, het sap van één limoen, sesamolie en sojasaus.
Laat de dressing minstens een kwartiertje rusten. Je kan ze ook ruim op voorhand maken (de dag op voorhand, bijvoorbeeld) wat de smaken sterker maakt.
Schik op elk bord enkele plakjes zalm.
Versnijd de avocado in eerder fijne stukjes. Versnijd de komkommer in de lengte in 4 delen, verwijder de zaadlijsten en versnijd in ongeveer even grote stukjes als de avocado’s.
Verdeel de stukjes komkommer en avocado over de bordjes met zalm.
Hak de koriander grof en bestrooi over de borden. Lepel er tot slot, net voor het opdienen, wat dressing over. Smakelijk!