VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Gele curry met scampi
Kant-en-klare curry’s zijn een godsgeschenk om snel en efficiĆ«nt een oosterse wind door je gerechten te jagen. De rode variant is heel bekend, maar wist je dat er ook gele curry’s te vinden zijn? Deze zijn iets minder uitgesproken van smaak. Zo zorg je in combinatie met een flinke hoeveelheid groentjes en scampi zonder enige moeite voor een heel smaakvol gerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een ruime stoofpot. Fruit ui, knoflook en gember op een matig vuur.
  3. Versnijd de zoete aardappelen, rode puntpaprika en courgette in grove stukken. Voeg toe aan de stoofpot en laat kort bakken.
  4. Roer de gele curry en tomatenpuree door de groentjes en laat even zweten.
  5. Maak ondertussen enkele insnijdingen in de stengels citroengras en voeg toe.
  6. Blus met een royale scheut witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg dan het blik kokosroom toe. Vul het blik aansluitend met water en voeg ook toe met een blokje groentebouillon.
  7. Doe nog een scheutje vissaus bij de curry en laat een half uurtje pruttelen zonder deksel zodat de saus wat kan indikken.
  8. Spoel ondertussen de zwarte bonen met water en voeg halverwege de gaartijd toe. Roer nu en dan om.
  9. Voeg kort voor het opdienen de gepelde (en indien nodig ontdooide) scampi toe. Laat nog heel even op het vuur staan zodat ze kunnen garen. Let er op dat ze niet te ver garen.
  10. Serveer de curry in diepe borden. Werk naar wens af met gesnipperde lente-ui, chili-ringen, koriander, een partje limoen en/of gerookt paprikapoeder. Lekker met rijst, of gewoon zo. Smakelijk!