VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Gebakken schelvis met boterboontjes (Colruyt)
Voor een lekker doordeweeks gerecht en je bij het receptenteam van Colruyt altijd aan het juiste adres. Niks leuker dan een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediƫnten dat toch verrast en gewoon lekker is. Naast een mals stukje vis met een fris-zure puree scoort dit recept met de leuke combinatie van boterboontjes en asperges.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water.
  2. Breek ondertussen de uiteindes van de boterboontjes af en snijd in twee. Halveer ook de aspergepunten.
  3. Breng de boterboontjes aan de kook in gezouten water. Laat ongeveer 7 minuten garen en daarna uitlekken.
  4. Wentel de stukken vis in bloem en laat op kamertemperatuur komen.
  5. Giet de gekookte aardappelen af. Voeg karnemelk, een handvol fijngesnipperde lente-ui, een handvol gesnipperde bieslook, nootmuskaat, peper en eventueel nog wat zout toe. Plet tot een puree en houdt warm.
  6. Smelt een klontje boter in een kookpot. Stoof de rest van de gesnipperde lente-uitjes aan. Voeg de aspergepunten toe en laat een drietal minuten meebakken.
  7. Voeg de voorgekookte boterboontjes toe aan de asperges, laat nog een paar minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Bak ondertussen de stukken vis aan in boter. Twee minuten per kant volstaat.
  9. Serveer de vis rechtstreeks uit de pan op een flinke schep puree in elk bord. Vul aan met asperges, boontjes en nog wat gesnipperde bieslook. Smakelijk!