VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.4/5 (12 votes cast)
Citroen- en ricottataart (Antonio Carluccio)
Geen betere culinaire gids in de traditionele Italiaanse keuken. Voor het programma ‘Two Greedy Italians’ bezocht hij samen met Genaro Contaldo de mooiste plekjes van Italië, op zoek naar typische gerechten. Deze zoete lekkernij is heel kenmerken voor het zuiden: maximum smaak, minimum aan kosten en moeite. Deze lekker frisse en smeuïge taart is een perfect dessert op een hete zomerdag.
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180° en rol het bladerdeeg uit.
  2. Bestrooi een ronde taartvorm (ca. 25 cm) met bloem en leg er het bladerdeeg in. Druk goed aan tot in de rand, stukjes deeg die over de vorm hangen zijn geen probleem.
  3. Leg een vochtige keukenhanddoek over het deeg terwijl je de vulling maakt.
  4. Meng de ricotta en mascarpone met 5 eidooiers (bewaar het eiwit) en 100 gram suiker.
  5. Versnijd de stukken geconfijte citroen fijn en meng ze door het homogene beslag.
  6. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker. Spatel voorzichtig door het beslag.
  7. Giet het beslag op het deeg. Plooi overhangende stukjes deeg naar binnen voor een mooie, rustieke korst. Smeer het bladerdeeg in met een eidooier.
  8. Laat de taart minstens 30 minuten bakken, tot het deeg helemaal gaar is en de vulling nog lichtjes beweegt als je met de taartvorm schudt.
  9. Laat de taart afkoelen en bestrooi net voor het opdienen met verse citroenzeste. Smakelijk!